The blog for pricing and profit optimisation decision makers - an initiative of the European Pricing Platform - www.pricingplatform.eu
13.12.07
Price increase for food continues
4.12.07
Exposure to TV ads decreases consumers' tendency to react to price changes
The study, involving an unnamed “Brand X,” broke consumers down into heavy, medium and light category purchasers, finding that heavy purchasers were most likely to have their price sensitivity reduced by exposure to TV ads.
Those results are based on the Apollo Project, which combines media-exposure data collected from consumers using Arbitron’s Portable People Meters with purchase data culled from Nielsen Co.’s ACNielsen Homescan consumer panel.
Apollo Project includes seven advertisers with a combined $6.8 billion in measured U.S. ad spending : Procter & Gamble Co., Unilever, Kraft Foods, Pfizer and SC Johnson. The pilot group consists of 11,000 of PPM-equipped consumers (PPM = portable people-meter). The study found that even one or two exposures to TV ads for the brand produced some reduction in price sensitivity, while consumers exposed to the brand’s ad four or more times showed even less sensitivity, with behavior changes tapering off at between seven and eight exposures.
Currently, only TV is measured as an advertising medium, but plans exist to extend the measures to print and intern
Source: http://www.mm.be/blog/page/2/
15.11.07
Banca Monte Pachi Belgio launches a rechargeable pay card
7.11.07
RB member on pricing @ BankingWorld 2008
-
The main elements of pricing
-
The pillars of successful communication
-
Examples of winners and losers
-
Implications for banks and financial service providers
Canon's price increase after European harmonization
6.11.07
New low-price ‘compact’ PS2 to arrive in 2008
Thought PlayStation 2 hardware sales were going to quietly disappear after the revenue frenzy of Christmas? Think again – Sony is preparing to introduce a new, cut-price model of the console in early 2008. This ‘compact’ PS2 will hit the US at just $99 in the New Year – a reduction of $30 from its current selling price of $129. If a similar percentage cut is introduced in the UK, retailers can expect to sell the revamped system for just £75 – or maybe lower.
Food companies are unreasonably increasing prices
Sommige voedingsbedrijven profiteren van de stijgende grondstofprijzen om hun prijzen teveel op te trekken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlerick Leuven Gent Management School. Eén op drie fabrikanten geeft toe dat de prijsstijgingen van voeding te hoog zijn in verhouding tot de stijging van de grondstofprijzen. Bij multinationals is dit zelfs 55 procent, bij de supermarktketens 67 procent. Slechts 24 procent verwacht dat de verkoopsprijzen opnieuw gaan dalen, als de grondstofprijzen opnieuw gaan dalen. Bij de fabrikanten is dat 33 procent.
Source : Trends
Online building suppliers are on the watch...
Ook bouwmarkten ondervinden inmiddels concurrentie van hun ‘internet-doubles’. Zo kan de Bouwmarktconcurrent.nl zich volgens de Consumentenbond beroepen op 20% lagere prijzen dan de bouwmarkt. Deze virtuele bouwmarkt zegt zeer goedkoop te kunnen leveren omdat voorraad, dure huisvestingskosten en dure reclamecampagnes niet nodig zijn en de energiekosten laag zijn. Professionele bouwers kunnen gereedschap en hangen sluitwerk kopen via www.toolstation.nl. De site www.handig.nl zoekt de grenzen van de kostenbesparing op: de site is zeer sober vormgegeven en de communicatie verloopt alleen via e-mail.
Are do-it-yourselfer not price conscious...?
Doe-het-zelvers blijven de belangrijkste klanten van bouwmarkten. Hun uitgaven stijgen echter niet in waarde, zo blijkt uit de Fediyama-consumentenstudie van 2007. Het budget wordt niet als hindernis gezien; 60% van de respondenten kan moeiteloos zijn uitgaven financieren en 36% overschrijdt zelfs bij zijn DHZ-aankopen het voorziene budget. Nog maar 29,3% doet aan prijsvergelijking, tegenover 40% in 2005. Slechts 13% zal het laagst geprijsde product daadwerkelijk kopen. Consumenten zijn vooral bereid om meer geld te besteden aan tijdbesparende producten. Verder heerst het gevoel dat de prijzen de afgelopen 10 jaar radicaal zijn gestegen.
De Nederlandse consument is relatief weinig prijsbewust. Dat blijkt uit een onderzoek onder 45.000 consumenten in heel Europa. Voor de Nederlander is een winkel met een goedkoop imago al voldoende om hem het gevoel te geven dat hij prijsbewust inkoopt. Binnen de DHZ-markt is Praxis de goedkoopste winkel, terwijl Gamma het goedkoopste imago heeft. Op basis van de gemiddelde kassa-aanslag per product voor het totale assortiment in bouwmarkten (7,25 euro), ligt Gamma echter 5% lager en Praxis 2% hoger. De consument schat zelf de prijsverschillen tussen bouwmarkten op niet meer dan 1%.
Source: Mix nr 10
Online newspapers are looking for a paying model
Kranten experimenteren nog volop met online businessmodellen. De belangrijkste nieuwscontent is over het algemeen gratis verkrijgbaar, maar voor de andere content moet betaald worden. Toch is betaalde content zeker geen garantie voor een toename van de inkomsten. De verdiensten uit advertising nemen hiermee namelijk af.
Dit blijkt uit het rapport Paid content strategies for news websites van de Londense City University. De onderzoekers ondervroegen redacteuren en executives bij zowel nationale als regionale kranten in het Verenigd Koninkrijk. Alle geselecteerde online publicaties bieden hun meest populaire nieuwscontent gratis aan om traffic te maximaliseren. Hoewel advertising de belangrijkste inkomstenbron is, vraagt iedere ondervraagde krant geld voor bepaalde online content. Normaal gesproken betreft dit het gedeelte dat uniek is voor de specifieke krant.
Geld vragen voor content levert inkomsten op, maar het wordt ook vaak geïmplementeerd als poging om de gedrukte krant te beschermen. Er is wijdverbreid optimisme over toekomstige omzetstromen, waaronder het leveren van content aan mobiele mediadragers, en de ontwikkeling van nieuwe online nieuwsproducten.
Bron : City University Northampton Square EC1V 0HB London
Banking companies increase their rates up to 35%!
Een zichtrekening met twee bankkaarten wordt bij Fortis een derde duurder, bij Dexia een kwart. Het zogenaamde 'Easy Pack' van Fortis kost vanaf 1 januari 37,2euro, tegen 27,6euro nu. Dat is een stijging met 35procent. Dat kan afgeleid worden uit een mededeling waarin de bank de introductie aankondigt van een 'single'-tarief voor rekeningen waaraan slechts één bankkaart gekoppeld wordt of waarvoor bijvoorbeeld slechts één toegang tot het internetbankieren nodig is.
Volgens Fortis heeft liefst 70 procent van de klanten die kiezen voor het Easy Pack een single-gebruikersprofiel. Zij betalen vanaf 1januari 31,20 euro een korting van 6 euro tegenover het gewone tarief dat dan geldig zal zijn. Maar in vergelijking met het huidige tarief is ook dat nog een stijging met 13procent. Fortis verantwoordt de prijsverhoging door te verwijzen naar Sepa, de eengemaakte Europese betaalruimte die vereist dat de nationale bankkaarten even makkelijk in het binnen- als in het buitenland kunnen gebruikt worden. Ze mogen dus niet meer gekoppeld zijn aan een specifiek betaalschema (Maestro of Bancontact/MisterCash).
Source: Het laatste Nieuws
30.10.07
No more longterm contracts with Distrigas
17.10.07
More gains for retailers by ifluencing the price perception
Ondanks de invoering van de euro en de opmars van prijsvergelijkers kan een ondernemer door slim te prijzen nog altijd meer verdienen. Wie een beetje goedkoop lijkt, de prijzen vertroebelt of emotioneel beïnvloedt, houdt de marges interessant.
In de schappen van de Media Markt in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne liggen veel meer mp3-spelers met 2 of 4 GB opslagruimte dan met 1 of 8 GB. De meeste schapruimte krijgen de iPods nano met ruimte voor 4 GB muziek. Die zijn voor euro199 verkrijgbaar in vier kekke kleuren. Van de iPod met 1 GB is er één grijze variant en er is ook maar één zwart exemplaar met 8GB te koop voor euro 249.
Dat is niet toevallig. Als er duurdere en goedkopere varianten zijn kopen mensen de middelste. Klanten kiezen voor een compromis tussen prijs en kwaliteit en kopen daardoor vaak duurdere en grotere producten dan ze eigenlijk nodig hebben. De meeste consumenten hebben genoeg aan 1GB maar fabrikanten hebben liever dat ze de grotere opslag kiezen. Ze kunnen dan een hogere prijs vragen.
16.10.07
Again a price increase for natural gas in Belgium
De aardgasfactuur zal volgend jaar voor sommige gezinnen stijgen met maar liefst 250 euro. Dat bevestigt Tom Vanden Borre van de federale regulator CREG. Test-Aankoop noemt die prijsstijgingen ondraaglijk voor de consument.De CREG kondigde aan dat de tarieven van de distributienetbeheerders gevoelig zullen stijgen en dat de CREG daar weinig aan kan doen. De stijging zou voor de gemiddelde huishoudelijke verbruiker neerkomen op een stijging van de aardgasfactuur met 65 à 75 euro. Daarbovenop komt de stijging van de aardgasprijzen die Electrabel en SPE-Luminus eerder aankondigden. Voor Electrabel berekende de CREG de stijging op gemiddeld 17 procent of 172 euro per jaar. SPE-Luminus kondigde een verhoging aan met 6 procent."Dat betekent spijtig genoeg inderdaad dat de factuur tot 250 euro kan stijgen", bevestigt Vanden Borre.Elia-heffing afgeschaftDe andere delen van de factuur (heffingen/taksen en de hogedrukgasleidingen van Fluxys) compenseren de stijging niet, zo luidt het. De elektriciteitsfactuur bij de huishoudelijke gebruikers zal mogelijk minder stijgen dan de 20 tot 30 euro die de CREG aangeeft door de stijging van de distributienettarieven: in 2008 wordt in Vlaanderen immers de Elia-heffing afgeschaft en dat zal de eindafrekening enigszins verlichten.
Dutchmen and price perception...
The Dutch consumer has a wrong view of the factual prices. The price perception in countries such as Germany, the U.K. and France is much better. This perception difference has many reasons: "In Germany there are many branches that exist of 20 to 40% out of discounters, with a better price perception as result.
“In Nederland wordt door retailers weinig strategisch met prijs en prijsimago gewerkt”, zegt Marc van der Goot, partner bij OC&C. OC&C onderzocht onlangs de feitelijke en vermeende prijsniveaus voor een groot aantal retailers in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. “De Nederlandse consument heeft een slecht beeld van de feitelijke prijzen”, luidt een opvallende conclusie uit het onderzoek. De prijsperceptie in landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk is veel beter. Dit verschil kent verschillende oorzaken: “In Duitsland bestaan veel branches voor 20 tot 40% uit discounters, met een betere prijsperceptie als gevolg, en in Frankrijk geven de winkellocaties aan de rand van de stad (bijvoorbeeld de hypermarché) de prijsperceptie een goede houvast.” In Nederland is het prijzenlandschap veel diffuser. Bron : Hans van Scheerdijk – Retail Actueel
Chains of shops not always good in price perception
Ryanair accuses Air France-KLM, Lufthansa and Swiss air of price agreements
Ryanair deposed a complaint at the European Commission against Air France-KLM, Lufthansa and Swiss. Ryanair suspects them of making price agreements. On September 25th the 4 companies increased their kerosene surcharge by 5 euro, this in a time frame of 6 hours.
Ryanair heeft bij de Europese Commissie klacht ingediend tegen Air France-KLM, Lufthansa en Swiss. Dat heeft de Ierse goedkope luchtvaartmaatschappij in Hamburg meegedeeld. Ryanair meent dat de andere maatschappijen prijsafspraken hebben gemaakt.Kerosinetoeslag "Op 25 september hebben de vier maatschappijen in een bestek van zes uur de kerosinetoeslag met 5 euro verhoogd tot 70 euro per zetel", zo verklaarde Ryanair-baas Michael O'Leary in een mededeling. Volgens O'Leary illustreert deze "ongerechtvaardigde prijsstijging" nogmaals "het gebrek aan concurrentie tussen de Europese megamaatschappijen, die hun klanten blijven belazeren door de valse meerkosten van de brandstoffen aan te rekenen".
Substantial price increase by Aldi
Aldi Duitsland maakte eind september op zijn website bekend dat circa 300 producten op een volledig basisgamma van 700 producten in prijs zullen stijgen. 50producten werden al effectief in prijs aangepast. In Nederland maakte Aldi afgelopen week in een advertentie en in de winkels een reeks prijsstijgingen bekend. De reden is telkens dezelfde: naast gestegen energieprijzen is er vooral sprake van soms 'extreme prijsstijgingen' bij drie hoofdcategorieën van grondstoffen: graan, melk (zuivel) en ten slotte oliën en vetten (plantaardige producten).Die grondstoffen worden in zoveel voedingswaren gebruikt dat er sprake is van prijsstijgingen bij een paar honderd basisproducten. Het gaat daarbij over koekjes, tot meelproducten, yoghurt, kazen, brood, bakolie... .
Price differences on Colruyt receipts
Klant bij de supermarktgroep Colruyt zal voortaan bovenaan zijn kasticket vier percentages vinden: de prijsverschillen met de lokale Carrefour en Delhaize voor twee prijskorven. Het gaat om een korf met nationale merken en een korf met zowel nationale merken, als de goedkoopste supermarktmerken en vlees, groenten en fruit.
Met dat nieuwe systeem dwingt Colruyt de nummers één en twee vande Belgische grootdistributie,Carrefour en Delhaize,om de strijd aan te gaanwat prijzen betreft.
‘De laatste tijd gingde focus in de sectornaar andere zaken,zoals promoties ofhet uitdelen van getrouwheidspuntenen gratis producten’,zegt commercieel directeurJean-Pierre Roelands.‘Wij willen de aandacht weer trekken op de prijs.’ Elk Colruyt filiaal zal, afhankelijk van de winkelgrootte, de prijzen van 2.000 à 3.000 artikelen aftoetsen met identieke of vergelijkbare producten van de concurrenten in de buurt. Voor het goedkoopste gamma zal Colruyt vergelijken met de 365-producten van Delhaize en Nr.1-producten van Carrefour.
Volgens een Europese uitspraak van vorig jaar mogen prijsvergelijkingen van productkorven op voorwaarde dat de klant ook de vergelijking per individueel product kan natrekken als hij dat wil. ‘De klanten zullen voor hun filiaal de vergelijking kunnen natrekken op onze website ‘www.colruyt.be zegt Roelands.
9.10.07
iPod Nano the most expensive in Brazil
When a brazilian wants to buy an iPod Nano he needs to pay almost 396, 61 dollar. In the U.S. or HongKong you pay only 149 and 148,12 dollar for the same iPod Nano.
Commsec, an Australian based company compared the price of an iPod Nano 4 GB in 55 countries around the world. After Brazil and Bulgaria, Argentina and Israël are at the top of the list. In those countries the buyer must pay above 300 dollar for the iPod. Remarkably; countries situated in South America and Eastern Europe are mostly on top of the list. Countries like Japan, Taiwan and Singapore are relative cheap for buying an iPod.
The cheapest place in Europe to buy an iPod is in Switzerland, there the music player only costs 194,34 dollar.
11.9.07
Apple lowers the price of the iPhone: is the the price elasticity well utilized?
ePP comment: They call this price elasticity... would all the early adopters already have an iPhone? And what does this mean for the European launch?
6.9.07
Apple Lowers Price Of 8GB IPhone To $399 For Holiday Season
29.8.07
6000 euros for a seat on the Airbus A380
16.8.07
Be careful with discount pricing
But before you slash your price, consider the impact this could have on customer loyalty. Wander down a supermarket soft drink aisle, and you're likely to notice Coke or Pepsi is on sale at a reduced price. These sales have become so common that most consumers either wait for the brand they want to go on sale or buy the competing brand that is on sale.
"The loyalty factor is a very important reason not to compromise pricing or over-use promotional pricing," explains Michael Goodman
Why? If a customer is more loyal to price than to your brand, your brand is vulnerable to pricing moves by your competition, and you may be forced to cut your price—and your margins—in order to maintain your market position. What are the alternatives?
-
Offer a bonus pack. Use creative packaging to demonstrate the additional benefit the consumer is receiving.
-
Offer a free premium like McDonald's does with the Happy Meal. Offer a purchase with purchase. "Buy a designer label fragrance at the regular price, and get a $59 silk scarf for just $9 more."
-
Offer a free month of services for a yearly retainer.
The Po!nt: There are many ways to earn customer loyalty and increase sales. Discount pricing is but one, and it can backfire in the long term.
7.8.07
Fine for Leonidas in France
26.7.07
Flexible ticket prices for musea, amusement parks and zoos
KPN lowers substantially prices for television products
10.7.07
Huge fine for Téléfonica
A brands profit from the psychological smaller price distance because of the euro
Bron : Wertenbroch, K., Soman, D., Chattopadhyay, A. (2007), On the perceived value of money: the reference dependence of currency numerosity effects. Journal of Consumer Research, vol. 34, no.1, p.1-10.
26.6.07
Electrabel blunders with poor communication about the high price increase
Tegen de beslissing van de energiereus ontstond een storm van protest. Daarop besloot Electrabel zijn communicatie aan te passen. Electrabel engageerde zich dat de maandelijkse afbetaling tot de jaarafrekening niet zal stijgen. Bovendien zal de stijging van die maandelijkse afbetaling in het daaropvolgende jaar "gematigd zijn" (dus zeker geen 20 procent), aldus Electrabel. Volgens de consumentbond Test-aankoop sprak meteen van ‘misleidende communicatie’. De maandelijkse afbetalingen blijven inderdaad gelijk, maar de consument zal bij de afrekening wel heel erg schrikken van de eindfactuur, want dan wordt de verhoging in één keer afgerekend…
De consumentenorganisatie vraagt dan ook Electrabel "de misleidende campagne naar aanleiding van de prijsverhogingen" te stoppen of minstens aan te passen. Minister van Energie Marc Verwilghen van zijn kant heeft de federale controle instantie op de energiemarkt van België (CREG) gevraagd een onderzoek te starten naar de recente prijsstijging voor aardgas. Dat onderzoek moet nagaan of Electrabel al dan niet misbruik maakt van zijn dominante positie.
Intussen kende energieleverancier Luminus deze week tien maal zoveel klanten die zich online klant maken als de voorbije weken. Bij Essent is dat een verdriedubbeling.
Bron : HLN.BE
21.6.07
Customer is willing to pay more for triple play
14.6.07
Not all free daily papers survive...
13.6.07
Price pressure for daily papers because of new players
Yahoo releases new ad pricing structure
Yahoo trotted out a new pricing structure this week and the motto is quality, over quantity.
Advertisers will pay Yahoo based on the quality of their distribution partners' Web sites where their ads appear, rather than a one-size fits all rate for traffic, according to a Yahoo blog posting. "As part of the evolution of the Yahoo Search Marketing advertising system, we now include an assessment of the quality of our publisher's traffic when you are charged for a click from that source," Yahoo stated in its FAQ. "Depending on the quality of the traffic from the partner or publisher where the click came from, the cost of your click can be automatically discounted by a certain percentage."
Quality will be based on a publisher's ability to deliver "more interested, high-value potential customers" to advertisers, such as the percentage of traffic that ultimately converts into paying customers of that advertiser.
And while Yahoo notes it will automatically discount the price it charges for certain Web sites, it will not increase the rate on the more attractive sites. The search company, however, advises advertisers to consider bidding more on certain keywords, in order to get a higher position on search results.
Source: http://news.com.com/8301-10784_3-9725918-7.html
9.6.07
Price of tomatoes under pressure
In Nederland verschijnen blijkbaar teveel tomatenvariaties op de markt. Volgens Dhr. Van Dijk, voorzitter van de coöperatie Fresq (de tweede grootste coöperatieve in Benelux na The Greenery), zijn er teveel experimenten geweest zoals honingtomaten, cherry- en tijgertomaten. De consument heeft echter afgehaakt, en zit blijkbaar niet te wachten op nieuwe vormen en kleuren. Bovendien staan de prijzen flink onder druk. De prijs is ver weggezakt door een groot aanbod vanuit Spanje, terwijl ook het warmere weer en de schaalvergroting bij telers de productie in Nederland heeft opgevoerd. Anderzijds krijgt de sector ook weer meer subsidies vanuit Brussel voor de begeleiding van de marktordening : van € 8 mln vorig jaar naar € 12 mln volgend jaar ( …)
Bron : Financieel Dagblad
8.6.07
Europe brings an end to deceiving flight prices
De Europese ministers van Verkeer staan dicht bij een akkoord dat vliegtuigmaatschappijen verplicht tot transparantie van de ticketprijzen. Vliegen voor ‘één euro’ is dan verleden tijd. Prijsstunters worden straks in Europa verplicht louter nog ticketprijzen te publiceren waarin alle kosten zijn opgenomen. Daarmee moet een einde komen aan schreeuwerige advertenties met spotgoedkope en soms ‘gratis’ aangeboden vliegtickets, waarbij luchthavenbelastingen en andere heffingen worden weggemoffeld.
bron: De Financiële Telegraaf
Colruyt places price comparisions its receipts
7.6.07
Competition of Ryanair is supressing their ticket rates
Maar dit jaar staan de prijzen onder druk. Ryanair moest de tarieven naar beneden aanpassen om hun groeidoelstelling van 22% meer passagiers te kunnen realiseren. Daardoor bleef de winstgroei steken op 5%. In het derde kwartaal van dit jaar dreigt zelfs verlies, een novum voor Ryanair. Bovendien verzwakt de markt, vooral in Groot-Britannië, waar de rentedruk toeneemt en de kooplust afneemt.
Alle prijsvechters hebben momenteel last van de situatie. De grootste, Ryanair, Easyjet en Air Berlin, hebben in april allemaal minder passagiers vervoerd. Bij Ryanair zakte de bezetting met één procent tot 82%, terwijl de maatschappij net weer 27 nieuwe Boeings 737-800 toestellen heeft besteld. Toch is Ryanair optimistisch en houdt de doelstellingen voor 2012 vast. Dan wil men twee keer meer verdienen dan vandaag het geval is.
Toch verdienen prijsvechters goed : de winstmarge van Ryanair ligt op bijna 20%, van Easy-Jet op 8. De overige sectorleden in IATA verenigd moeten het met gemiddeld 2% stellen, ook al zijn ook daar beterverdieners.
Bron : Financieel Dagblad
5.6.07
KLM surcharges for chair near the emergency exit
Inkomstenbron. De proef vindt plaats op vluchten naar Singapore, Manilla en Curaçao. Als reizigers bereid blijken te zijn om meer te betalen, wil KLM de heffing ook op andere vluchten invoeren. “Voor een extra stukje comfort moet je meer betalen”, lichtte de woordvoerder toe. KLM ziet de “voorkeursstoelen” als een extra inkomstenbron.
bron : Nu.NL
24.5.07
Consultants drop out tenders for government institutions
Twynstra Gudde schrijft zich nu nog 50 keer per jaar in voor een tender en wint 1 op de 3 keer. TG-directeur Roel Geers: “We komen vaak niet voorbij het inkoopbureau. Die maakt het weinig uit wat voor aanpak je voorstelt.” Daardoor wint de goedkoopste meestal. Geers: “Waar we mee gaan stoppen, is het soort tenders waarvoor de enige reden van afwijzing is dat je niet de goedkoopste bent.” Theo Camps (voorzitter van Berenschot én de ROA): “'De laatste jaren is een wanverhouding ontstaan tussen de kosten en de baten van een tender. Doordat de hoeveelheid inschrijvers ongelimiteerd is, wordt de slagingskans per bureau heel laag. Een maatregel die ooit was bedoeld om eerlijke competitie te garanderen, is ontaard in een administratief circus waarin alles draait om de laagste prijs.”
Bron [
22.5.07
If even Mercedes will be offering 'special offers' ...
Ryanair copies Colruyt
The Irish low-cost airline will pay back the double of the price difference when someone finds a cheaper ticket with another airline company. Ryanair starts a campaign that ends on the 10th of June where 10 million tickets will be issued at super low prices. The conditions associated with those tickets are very restrictive.
De Ierse budgetvlieger Ryanair betaalt het dubbele van het prijsverschil terug wanneer iemand een goedkoper ticket vindt bij de concurrentie. Ryanair start een campagne die tot 10 juni duurt en waarbij tien miljoen tickets tegen extra lage prijzen aan de man worden gebracht. De voorwaarden daaraan verbonden zijn naar goede Ryanairgewoonte erg beperkend. Ryanairwil met die actie vooral concurrent Easyjet pijn doen, omdat die ook verplicht zal zijn zijn prijzen te laten zakken en bovendien financieel minder ruimte heeft. In april werden alle luchtvaartmaatschappijen, ook de budgetvliegers, geconfronteerd met lagere bezettingsgraden.
Bron: De Morgen
14.5.07
Free (sponsored) postal service in the Netherlands
Nederlandse consumenten kunnen met een nieuwe dienst gratis post versturen tot 20 gram. De rugzijde van de envelop wordt gebruikt voor advertenties. Opticien Pearle sponsort de gratis postdienst
gratispost.nl die vandaag voorregistraties van consumenten laat binnenkomen. Ook Profile De Fietsspecialist is sponsor. Consumenten kunnen elke week een pakketje van vijf enveloppen aanvragen via de website. De registratie voor consumenten start vanaf vandaag. De dienst begint met een pilot met 52.000 enveloppen. Als het versturen van de gratis post aanslaat bij klant en adverteerder, zal Gratis Post de dienst voortzetten.8.5.07
Vomar introduces 'interactive discount coupon'
Bron :
www.brandactivation.nl2.5.07
Free GoPass for young people that celebrate their 16th Birthday.
Belgian consumers want to pay up to 10% more for fairtrade products
Bron: De Morgen
Belgian supermarkt chains are risking super fines for mutual price agreements
Bron: Belga/hln
Beer cartel in the Netherlands: The hotel and catering industry wants immediately lower purchase prices.
Dutch beer cartel fined and furious!