24.5.07

Consultants drop out tenders for government institutions

Large consultants as Twynstra Gudde and Berenshot divide in halves the number of government assignments for which they subscribe. They don't accept that the government exclusively select on price.

Grote adviesbureaus als Twynstra Gudde en Berenschot halveren het aantal overheidsopdrachten waarvoor ze zich inschrijven. Ze accepteren niet dat de overheid uitsluitend selecteert op prijs. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Twynstra Gudde schrijft zich nu nog 50 keer per jaar in voor een tender en wint 1 op de 3 keer. TG-directeur Roel Geers: “We komen vaak niet voorbij het inkoopbureau. Die maakt het weinig uit wat voor aanpak je voorstelt.” Daardoor wint de goedkoopste meestal. Geers: “Waar we mee gaan stoppen, is het soort tenders waarvoor de enige reden van afwijzing is dat je niet de goedkoopste bent.” Theo Camps (voorzitter van Berenschot én de ROA): “'De laatste jaren is een wanverhouding ontstaan tussen de kosten en de baten van een tender. Doordat de hoeveelheid inschrijvers ongelimiteerd is, wordt de slagingskans per bureau heel laag. Een maatregel die ooit was bedoeld om eerlijke competitie te garanderen, is ontaard in een administratief circus waarin alles draait om de laagste prijs.”

Bron [Het Financieele Dagblad]

No comments: