6.11.07

Banking companies increase their rates up to 35%!

Having a checking account with two bankcards will be for about 1/3rd more expensive at Fortis, at Dexia the customer can expect a price increase of 1/4th. The so called 'Easy Pack' of Fortis costs as of the 1st of January 37,20 euros, the current price is 27,60 euros. This is an increase of 35%. The bank will also introduce a single-rate for accounts where only 1 bankcard is used.

Een zichtrekening met twee bankkaarten wordt bij Fortis een derde duurder, bij Dexia een kwart. Het zogenaamde 'Easy Pack' van Fortis kost vanaf 1 januari 37,2euro, tegen 27,6euro nu. Dat is een stijging met 35procent. Dat kan afgeleid worden uit een mededeling waarin de bank de introductie aankondigt van een 'single'-tarief voor rekeningen waaraan slechts één bankkaart gekoppeld wordt of waarvoor bijvoorbeeld slechts één toegang tot het internetbankieren nodig is.

Volgens Fortis heeft liefst 70 procent van de klanten die kiezen voor het Easy Pack een single-gebruikersprofiel. Zij betalen vanaf 1januari 31,20 euro een korting van 6 euro tegenover het gewone tarief dat dan geldig zal zijn. Maar in vergelijking met het huidige tarief is ook dat nog een stijging met 13procent. Fortis verantwoordt de prijsverhoging door te verwijzen naar Sepa, de eengemaakte Europese betaalruimte die vereist dat de nationale bankkaarten even makkelijk in het binnen- als in het buitenland kunnen gebruikt worden. Ze mogen dus niet meer gekoppeld zijn aan een specifiek betaalschema (Maestro of Bancontact/MisterCash).

Source: Het laatste Nieuws

No comments: