21.1.08

Expected bankruptcy for Liberty TV

The Dutch homeshopping canals are not doing well. After the problems with Tel Sell and LiveShop it is expected that Liberty TV will be bankrupt. Tour Press is annoucing this after a conversation with director and initiator Jacob Verschuur.

Het gaat (nog?) niet goed met homeshopping kanalen via de Nederlandse televisie. Na de problemen met Tel Sell en LiveShop zal vandaag naar verwachting de rechtbank in Amsterdam het faillisement van Liberty TV worden uitspreken, zo meldt Tour Press naar aanleiding van een gesprek met algemeen directeur en initiatiefnemer Jacob Verschuur.

Het kanaal, dat zich specialiseert in het uitzenden van reisdocumentaires en de daarbij behorende reizen verkoopt, ging verleden jaar van start. Het bereikte ongeveer een miljoen digitale kabelhuishoudens, maar wist onvoldoende kopers te trekken. De voornaamste geldschieter trok zich in december terug en het bedrijf vroeg surseance van betaling aan.

Liberty TV werkte met een licentie van het in Luxemburg gevestigde internationale Liberty TV. In andere landen gaat het wel goed met het verkopen van reizen via televisie, maar daar is het potentiƫle bereik - en dus het aanbod aan klanten - veel groter. In Nederland is ondanks de snelle opmars van digitale televisie het bereik nog beperkt en is Liberty TV wellicht met het juiste idee iets te vroeg op de markt verschenen.

No comments: