10.4.07

Brokers ask for help

The 'NVM' (a Dutch association for brokers) wants that the 'Sociaal-Economische Raad' (Social-Economic Board) studies the affordability of residences in the Netherlands. According to the president of the NVM, Wim van Kampen, is the house market still under pressure. "We would like SER (Sociaal-Economische Raad) to set guidelines for a healthy market with a good balance between supply and demand, as well in the buying market as the renting market".

De Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) wil dat de Sociaal-Economische Raad (SER) een studie uitvoert naar de betaalbaarheid van woningen. Volgens waarnemend NVM- voorzitter Wim van Kampen staat de woningmarkt nog altijd onder druk. 'We zouden graag zien dat de SER lijnen uitzet voor een gezonde markt met oog voor balans tussen vraag en aanbod in zowel koop- als huursector.'

De prijs van een koopwoning is in het eerste kwartaal van 2007 met 1% gestegen. De gemiddelde woning kost op dit moment euro 240.000. Dat blijkt uit voorlopige woningmarktkwartaalcijfers van de (NVM). Ook de prijs per vierkante meter ging met 0,7% omhoog.

Volgens de NVM is dit overigens geen reden om huizen tegen te hoge prijzen in de verkoop te zetten. Woningen die tegen een reƫle prijs op de markt komen, worden doorgaans sneller en voor een hogere prijs verkocht.

No comments: